De laatste samoerai: dag 4

Na het bevrijden van de meester, wachtte ons al meteen een nieuwe aartsmoeilijke opdracht. De meester had namelijk via spionnen vernomen dat een goede vriend van hem gevangen werd gehouden in de geestenwereld. Om hem te kunnen bevrijden, moesten we dus naar daar zien te geraken. Maar hoe? Gelukkig had Haruki, de meester, een idee!

Er is namelijk een geestenportaal, maar er miste een vitaal onderdeel. Dit onderdeel moesten we zelf nog maken met behulp van een orakel. Na voldoende informatie te hebben verzameld voor het orakel, slaagde hij er in om het onderdeel te fabriceren!

Maar net toen we het portaal wilde activeren, werden we belaagd door ninja’s van de keizer en werd het stuk gestolen! Al dat werk voor niets!

In de namiddag kwamen Jakuzi en Haruki onze hulp opnieuw  vragen. Ze hadden een plan achterhaald maar konden dit niet met twee uitvoeren. Keizer Mao had namelijk een kamp opgezet in een bos vlakbij onze kampplek en het onderdeel daar beveiligd met veel wachters. Het onderdeel hing centraal omhoog vastgemaakt met verschillende koorden. De heldhaftige KSA’ers moesten dan naar het onderdeel toe sluipen en de koorden proberen los te maken. Als dit was gelukt, lag het stuk dus voor het grijpen en hadden we het terug!

Na het avondeten besloten we dan om het portaal te activeren. Dit lukte, maar niet zoals we hadden gehoopt… Keizer Mao kwam plotseling uit de geestenwereld naar onze wereld, en zei dat we hem enkel kwaad hadden gemaakt. Om ons terug te pakken, haalde hij een geest uit de geestenwereld en bevool hem om Jakuzi aan te vallen! Na een spannend gevecht leek de geest te winnen, maar na tussenkomst van Haruki konden we hem toch verjagen. Keizer Mao dreigde met nog meer geesten als we hem bleven saboteren en verdween weer in het portaal.

Natuurlijk was KSA niet afgeschrikt en gingen we na de pap, toen de kust veilig was, toch via het portaal naar de geestenwereld!

Write a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.