De laatste samoerai: dag 4

Toen we wakker werden, liepen er al meteen vreemde wezens rond op ons kampterrein. Het bleek om geesten te gaan. Ze waren heel achterdochtig en vertrouwden precies niemand. Plots kwam keizer Mao met een staf en stak hij deze in de lucht. Hij liet zien dat hij met deze staf geesten kan controleren! Plots vielen de geesten leiders aan, kregen ze erge hoofdpijn en beschermden ze de keizer toen hij dat vroeg. Het werd meteen duidelijk dat we niet veel konden beginnen tegen de keizer zolang hij de staf in zijn bezit had.

Eerst moesten we van die vervelende geesten af geraken, want die liepen nog steeds op ons terrein. Jakuzi en Haruki schakelden hulp in van enkele goede vrienden om magische dromenvangers, armbandjes en kleibeeldjes te maken. Hiermee slaagden we er gelukkig in om de geesten te verjagen. Dit gaf ons wat ademruimte om een plan te bedenken zodat we de staf onschadelijk konden maken.

In de namiddag kwam Jakuzi dan terug met een plan! Hij kende een kok van de keizer die ons wou helpen. Hij zou de kok dan uitnodigen voor ons avondeten en aan de keizer vertellen dat we ons overgeven. We zien in dat de keizer te sterk is voor ons en we willen  zijn kant kiezen. We zouden dan een slaapmiddeltje in zijn drankje of eten kunnen doen zodat we de staf kunnen stelen!

In de namiddag spreken we af met de kok in het bos op een veilige locatie. Hij heeft ook enkele kennisen meegebracht die ons konden helpen met het verzamelen van de juiste ingrediënten voor het slaapmiddeltje. De stoere KSA’ers vervullen alle opdrachten met verve en het slaapmiddeltje geraakt klaar voor het avondeten!

Tijdens het avondeten kwam de keizers met twee wachters. Hij was duidelijk nog wat argwanend. Hij kwam langs een andere ingang uit angst voor een val en liet al zijn eten voorproeven door zijn wachters. Na de lekkere vol-au-vent met frietjes, was hij echter wel heel tevreden over de goede zorgen. Toen we hem dan wat later een dessertje aanboden, ging hij hier gretig op in. Hij beet er in, net zoals de wachters, en viel vrijwel direct in slaap! Zo kon Jakuzi de staf stelen en verloor de keizer de macht over de geesten!

Na dit grote avontuur waren we allemaal heel tevreden over de goede afloop en besloten we nog een matchke te voetballen. Deze superspannende wedstrijd eindigde op 19-19 en iedereen ging volledig uitgevoetbald en vermoeid naar bed.

Write a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.