De laatste samoerai: dag 6

Op dag 6 stond dus onze dagtocht op het programma! We maakten een lunchpakket, deden onze beste stapschoenen aan en vertrokken op onze missie. Doel: het vinden van de laatste samoeraimeester!

Na een tijdje gestapt te hebben, vonden we op de grond stukken gescheurd stof met bloedplekken. We besloten dat dit wel eens van Hanso, de samoeraimeester, kon zijn. We haastten ons en wat later zagen we hem inderdaad liggen! Hij vertelde over hoe hij ontsnapt was en al dagenlang op de vlucht was in het bos. We brachten hem zo snel mogelijk naar onze kampplek voor verzorging.

Eenmaal daar aangekomen, zagen we de keizer! Hij was razend omdat we zijn staf hadden gestolen en hij daardoor de geesten niet meer kon controleren. Hij had twee ninja’s met zich mee en ze braken een huis af als wraak! Ook daagde hij de samoerais uit tot een duel om voor eens en altijd te beslissen wie nu eigenlijk het beste is.

Na het avondeten kwam de keizer opnieuw, ditmaal met zijn drie beste mannen. Hij daagde de samoerais nog wat uit en zei dat ze geen schijn van kans maakten. Na drie spannende gevechten, werd echter duidelijk dat de keizer zijn mannen niet zo stoer bleken als de keizer dacht. Ze verloren alle drie hun gevecht en de keizer moest verslagen afdruipen!

Keizer Mao bleek echter een slechte verliezer te zijn en gaf maar niet toe dat de samoerais beter waren. Hij zei dat hij de volgende dag terug zou komen voor sportwedstrijden en dat hij deze keer nooit ging verliezen. Als de samoerais nu wonnen werden ze voorgoed met rust gelaten. Als de keizer won, gingen al de samoerais gewillig mee. Spannend…

Write a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.