De laatste samoerai: dag 8

Toen we wakker werden beseften we al snel dat we helemaal nog niet klaar waren om te strijden tegen de sterke mannen van keizer Mao. We schakelden de hulp in van de samoerais om ons te helpen met de voorbereidingen. Uiteraard kennen zij wel wat goede oefeningen waardoor we sterker, sneller en behendiger werden!

In de namiddag kwam keizer Mao dan met zijn mannen en ze waren we indrukwekkend. Ze begonnen meteen met de opwarming, de moed zonk ons een klein beetje in de schoenen. Gelukkig wist Jakuzi ons wel te kalmeren en de moraal hoog te houden.

De keizer kwam naar Jakuzi en deed een voorstel: als de samoerais wonnen, werden ze voorgoed met rust gelaten . Maar als de keizer won, moesten de samoerais gewillig meekomen met de keizer en werden ze gevangen genomen. Jakuzi accepteerde het voorstel na overleg met de samoerais en de handen werden geschud.

Na de eerste ronde werd echter al duidelijk dat de mannen van de keizer heel sterk waren… Ze wonnen hun voetbalmatch met een overtuigende score. Hierna wonnen ze ook nog eens hun volleybalmatch en hun baseballwedstrijd. Hoewel ze hier en daar wel eens valsspeelden, waren de scores telkens wel duidelijk in hun voordeel.

Na afloop kwam de keizer naar de samoerais, die uit eergevoel verplicht waren om mee te gaan met de mannen van de keizer… Want als een hand geschud is, kan een deal niet meer worden verbroken.

Na het avondeten kwam Jakuzi terug naar ons om eens te horen hoe het gaat met ons. Hij werd niet meegenomen omdat hij nog geen samoerai is maar slechts een leerling. We vertelden hem dat we ons niet zo goed voelden en dat we nogn droevig waren omwille van de samoerais. Hij probeerde ons dan op te beuren met een muziekquiz, wat precies wel lukte! Zo kropen we toch nog met een goed gevoel in ons bed.

Write a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.