Dagverslag 1

De halfgod en heldhaftige oorlogsheld Achilles heeft KSA om hulp gevraagd. Nadat leider Ben over een magische lamp had gewreven, kwam Kronos vrij. Daarom zijn we vandaag vertrokken naar Griekenland op een missie om Kronos, samen met Achilles, te verslaan. Dit konden we niet alleen. Gelukkig heeft Achilles 4 krijgshelden opgeroepen om hem te assisteren. Hij vroeg hulp aan de machtige Leonidas uit Sparta, de onverslaanbare zwaardvechter Hector uit Troje, de onoverwinnelijke speervechter Antares uit Athene en de heer en meester van de woestijnen Tobias van Babylon. 

De 4 stamhoofden waren niet tevreden met onze grote blunder en hadden geen vertrouwen in een samenwerking met ons. Wij moesten bewijzen dat we toch de nodige kwaliteiten hebben om met hun te mogen samenwerken. Na het avondspel waren ze toch overtuigd van onze capaciteiten. Hierna werden we dan verdeeld onder de 4 stamhoofden volgens onze beste strijdkrachten. Het team van Sparta zijn de krijgers met een hoog atletisch vermogen. Het team van Babylon bevat sluwe vechtersbazen. Het team van Athene bevat veel grote tactici die bovendien goed met een speer overweg kunnen. Het team van Troje zit vol dappere zwaardvechters.

Op het einde van de dag, na de groepsindeling, verschijnt Kronos om de stamhoofden te komen uitdagen en om twijfel in onze rangen te zaaien. Er ontstaat een klein gevecht waarna Kronos wederkeert naar zijn schuilplaats. De gemoederen bedaren en de stamhoofden keren terug naar hun vertrouwde omgeving. Na het muzikale intermezzo van de barden was het tijd voor een welverdiende nachtrust.

Knapen

Na een zware tocht, waarbij er twee kleine valpartijtjes waren, zijn we in een absolute toptijd op kamp aangekomen. We zetten ons beste beentje voor om de jonghernieuwers voor te blijven. Eenmaal op het kampterrein aangekomen kon de pret beginnen. De tenten werden opgezet. Expeditie Robinson ging van start.

De knapen werden in twee evenwaardige teams verdeeld die het de komende tien dagen tegen elkaar zullen opnemen. Extreem uitdagende opdrachten stellen de kwaliteiten van onze knapen op de proef. Het team dat op het einde van de rit de meeste punten heeft verzameld mag zich tot de ultieme winnaar van expeditie Robinson noemen.

Om rustig in de sfeer te komen, werd er als opwarming een quiz georganiseerd. We testten onder andere hun algemene kennis en kennis over KSA. Ook zijn ze hierbij nog wat leuke feitjes te weten gekomen over hun 4 leiders. Na een spannende strijd werd de quiz door team 1 gewonnen. Deze opwarming telt echter niet mee voor de eindstrijd. Na een zware dag kropen de knapen voldaan in hun bedje. Laat de volgende 10 dagen plezier maar komen!

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.