Dagverslag 2

De stamhoofden voelden zich door ons verraden
Ben bezorgde Kronos en zijn leger vrije paden
Door onze beste kant te laten zien
Belanden we met de stamhoofden in het zelfde stramien
Dankzij hun strenge observatie
Deelden ze ons op in een doordachte combinatie
Kronos kwam in de avond de neus aan het venster steken
Maar hij hield het al snel voor bekeken.

Deze dag begon doodnormaal totdat Kronos en een paar van zijn sterkste krijgers ons vredig ontbijt kwamen verstoren. Kronos kwam echter niet zomaar. Hij had een sluw plan: hij vervloekte de stamhoofden met een paar gerichte bewegingen van zijn staf. Onmiddellijk werden de stamhoofden razend op bepaalde leden en leiders. Nu moesten we natuurlijk uitzoeken hoe dit kwam.

Achilles ging te rade bij een paar van de beste filosofen uit de buurt. Bij deze filosofen moesten we ons uiterst hard concentreren. We moesten gedichten schrijven, droedels oplossen, speciale woorden opzoeken en nog veel meer. Dit deden we om tips te bemachtigen bij de filosofen die ons dichter leidden tot de oorzaak van de vloek. Uiteindelijk vonden we na al dit zoeken de oorzaak van de vloek: het oranje sjaaltje van KSA werkte zoals een rode vlag voor een stier.

Nu we dit wisten konden we gerichter te werk gaan. We vermomden onszelf, maakten een val voor de stamhoofden en deden zeker geen oranje sjaaltjes. Hierdoor konden we ze in de namiddag in de val lokken en hun genezen.

‘s Avonds zochten we uit hoe we Kronos konden verslaan. We gingen naar zijn zwaarbewaakte schuilplaats om info te vergaren uit de geheime boeken van Kronos. Tussen de wachters troffen we enkele zatlappen aan. We konden hun voor een klein prijsje informatie ontfutselen. Om centen te verdienen gingen we in het casino kaartspelen, hielpen we architecten met hun tekeningen en speelden we het volksspel Cornhole. Tot slot hielpen Karen en Josje ook nog door de andere bewakers te verleiden. Deze informatie zal ons morgen helpen om Kronos te bevechten!

Knapen

‘s Ochtends vroeg waren de knapen al begonnen aan hun eerste opdracht. om de eerste punten en ook de borden voor in het vierkant te verdienen. 

Na een voedzaam ontbijt waren de knapen klaar om met veel energie aan hun eerste officiële opdracht te beginnen. De twee teams streden tegen elkaar om materiaal te verdienen. Met dit materiaal creëerden ze uiteindelijk twee ware meesterwerken. Hoewel de twee creaties erg aan elkaar gewaagd waren, kon er maar één de beste zijn. Zo kregen ze hun definitieve borden. Team Testosteron en team Oestrogeen, ook wel gekend als Testo en Oestro, waren een feit. 

In de namiddag trokken we naar een meertje met een klein strand. Hier snoven we het echte Expeditie Robinson gevoel op. Verder speelden we ook volleybal en organiseerden we zwemwedstrijdjes met de honden. 

’s Avonds was het dan toch weer tijd om punten te verdienen. Dit deden we door de muzikale kennis van de teams te testen. Echte artiesten of muziekkenners zaten niet verscholen in de knapen, maar met een magnifiek dansoptreden wist team Oestro hun eerste punt te scoren.

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.