Dagverslag 3

De stamhoofden vergezelden ons tijdens het ochtendmaal
Maar al snel kwam Kronos met zijn volgende schandaal
Zijn mythische spreuken brachten veel onheil
Want deze veranderen de stamhoofden hun levensstijl
Onze oranje sjaaltjes verloren opeens al hun krachten
Maar door de helende spreuken van de sjamaan verlosten we ze van deze duistere gedachten
Onze kennis over Kronos en zijn plannen werden opgespitst
Zo kwamen we te weten dat hij zijn ziel heeft opengesplitst

Gisteren hadden we ontdekt dat Kronos zijn ziel gesplitst had in enkele krachtige objecten. We hebben Cluedo gespeeld om uit een grote lijst aan voorwerpen, personen en plaatsen de correcte informatie te achterhalen. Het resultaat was 5 voorwerpen: de bijl van de Minotaurus, het schild van Ares, de ketting van Koning Minos, de drietand van Poseidon en de staf van Kronos.

In de namiddag focusten we op de Minotaurus. Het wilde beest was namelijk moeilijk te temmen maar dankzij de kunde van een stierentemmer konden we toch een plan bekokstoven. We maakten wapens en kampen, camoufleerden ons en verzamelden ingrediënten voor een kalmerende drank. Dankzij Ariadne en haar draad kregen we een magische bescherming tegen de Minotaurus en zijn wachters.

’s Avonds leerde een legerofficier ons nog hoe we de Minotaurus tactisch in het nauw konden drijven. Toen was het moment aangebroken. De stierentemmer lokte de Minotaurus naar ons. We dreven hem in het Colosseum. We besprenkelden hem met de verdovende drank en hij verzwakte helemaal. Kronos had echter zijn eigen plannetje uitgedokterd en wou de bijl niet zo maar in onze handen laten vallen. Met een magische spreuk gaf hij het beest zijn krachten terug waardoor het toch nog kon ontsnappen. Een rood spoor op de grond vertelt ons echter dat Achilles de Minotaurus eerst nog zwaar heeft verwond. Morgen gaan we uitzoeken waar dit spoor ons leidt!

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.