Dagverslag 4

Kronos zijn ziel is in stukken verdeeld
Hierdoor heeft hij zijn eeuwigheid geteeld
We moesten de locatie van de Minotaurus achterhalen
Om zo het voordeel in de strijd te behalen
Dit extreme monster liep niet snel in de val
Maar het verdovingsmiddel wierp hem in het dromendal
Kronos kon door zijn magische spreuken de Minotaurus zij krachten ophitsen
En dan kon hij zijn ogen op de ontsnapping spitsen
Gelukkig bracht deze nederlaag ons niet helemaal ten gronde
Achilles speurt het beest op door een bloedspoor uit zijn wonde

Doordat Achilles de vorige dag de Minotaurus kon verwonden, toen hij wegvluchtte, liet hij een spoor van bloed na. Dit konden we gebruiken om de Minotaurus te lokaliseren. In de ochtend bereidden we ons goed voor door een heerlijk lunchpakket te maken. Nadat elke groep vertrokken was met een stamhoofd in zijn gezelschap, leidden de bloedsporen ons naar de plaats waar de Minotaurus zich schuilhield. Voordat we de Minotaurus te lijf gingen, maakten we eerst een korte tussenstop in het tropische zwembad van Pelt. Hier konden we ons amuseren met glijbanen, een wildwaterbaan en een springkasteel! Na deze verfrissing was het tijd om de Minotaurus in de val te lokken, door hem te verleiden met een koe. Dit plan liep van een leien dakje. Hierdoor kon Achilles de bijl bemachtigen en sloegen we erin om de Minotaurus gevangen te nemen. 

’s Avonds hielden we een brood en spelen om de bijl van de Minotaurus definitief te vernietigen en een deel van zijn ziel te vernietigen. We kregen gezelschap van koning Minos, die we hadden uitgenodigd omdat zijn ketting ook een artefact is dat we moeten verkrijgen. Terwijl de barden ons van intermezzo’s en muziek voorzagen, konden we de stamhoofden hun beste vaardigheden bewonderen in de arena. Nadat 2 stamhoofden verloren waren, en 2 gewonnen waren tegen de gladiatoren, stond het laatste gevecht van Achilles en de Minotaurus nog meer in het licht. Na een spannend gevecht sloeg Achilles erin om de verzwakte Minotaurus af te maken. Vreemd genoeg was koning Minos nog steeds niet onder de indruk. Morgen komen we met een nieuw plan om de ketting van koning Minos te bemachtigen!

Knapen

Na een zware estafette en sportdag zijn de knapen dag 4 begonnen met een dagtocht. Eenmaal op locatie aangekomen bleek daar materiaal te liggen waarmee ze hun eigen Robinson vlot konden bouwen. Vooraleer ze dit materiaal konden verkrijgen moesten ze munten verdienen via allerlei opdrachten en jobs. Na hun zuurverdiende geld uit te geven begonnen ze aan de bouwwerken. Jef, kapitein van team Testo, bleek een ware ingenieur te zijn. Eenmaal de vlotten te water gelaten, toonden de jongens zich als ware matrozen. De leiding had wat minder succes met boven water blijven. 

Op het einde van de namiddag namen we nog een verfrissende duik, om dan terug naar de kampplaats te keren. Na al het zware werk konden de jongens genieten van de kookploeg hun overheerlijke spaghetti. Met gevulde maagjes aanschouwden we een Brood en Spelen. Als afsluiter speelden we een gewaagd potje voetbal tegen de (jong-)hernieuwers. 

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.