Dagverslag 5

Door het spoor van bloed kon de Minotaurus zich niet langer verduiken
Met de hulp van Bella de koe konden we hem uit de bossen lokken
Bella bezorgde de Minotaurus knorrende buiken
Door onze immense stormloop schrok hij uit zijn sokken
Ook opende het zwembad zijn deuren
Jammer genoeg verliep dit niet zonder kleerscheuren
Brannieboy verkreeg een open knie
En door wie?
Genoeg met al deze mythische dieren
De ketting van Minos is het volgende op onze lijst
Met een Brood en Spelen probeerden we hem te plezieren
Een niet zo overtuigende Minos heeft ons niet met een uitnodiging op zijn feest geprijsd

In de ochtend zagen we allemaal affiches van een feest van Koning Minos, die ons nog steeds niet goed gezind was. Hij gaf ons een laatste kans om ons te bewijzen door een luxueus ontbijt te organiseren voor hem. Wanneer leider Nathan een kom vol cornflakes liet vallen op Koning Minos, heeft hij ons de toegang tot het feest verboden. 

We moesten dus een manier vinden om toch ongezien het feest te kunnen betreden. Via de zwarte markt konden we aan woekerprijzen tickets kopen om het feest te kunnen bijwonen. Via verschillende vrienden van stamhoofden konden we ons camoufleren om ongezien het feest te kunnen betreden. Hierdoor konden we eindelijk deelnemen aan het grote feest van Minos met als doel de ketting, het artefact, te kunnen veroveren. Die werd bewaard in een vergrendelde doos.

Tijdens het betreden van het feest zagen we vier VIP-personen bij het feest toekomen. Dit waren de beruchte Hermes, Ares, Poseidon en onze vijand Kronos. Op het feest konden we een slaapmiddeltje regelen om zo koning Minos te drogeren. Dit was een moeilijke opdracht omdat er op het feest security aanwezig was. Nadat er buiten een gevecht ontstond was de security afgeleid en kon Antares de koning drogeren. Hierdoor hebben we de doos van Pandora veroverd. 

Deze doos was onmogelijk te openen door de vier stamhoofden dus moesten we hulp van buitenaf inschakelen. Achilles had vier vrienden gecontacteerd die elk op hun manier de kist konden open maken. Drie van de vier vrienden kon de doos openen na een paar dagen, maar hier hadden we de tijd niet voor. Dus bood de laatste vriend brute kracht aan. Dat was echter de foute manier om de doos te openen, want de doos van Pandora liet allerlei vloeken op ons los.

Knapen

Na de zeeklassen van gisteren volgde vandaag een heuse bosklassen. Nogmaals konden de knapen optimaal gebruik maken van hun creativiteit. Doormiddel van een zoektocht in het woud en een kleine sponsering van materiaal door de leiding, waren ze instaat om twee stevige kampen te bouwen. Door de kritische ogen van de jury werd het beste kamp uitgekozen. Hierbij schoot team Testo net tekort om de overwinning op te claimen. Om deze leegte op te vullen kregen ze een herkansing doormiddel van een potje stratego. De competiviteit bleek voor beide teams teveel. Het verband tussen de spanning en valsspeelgedrag was recht evenredig, dus werden beiden teams gediskwalificeerd.

Om de oriƫntatie van onze knapen te testen deden we een dorpsspel in Overpelt. Beide teams kregen tien afbeeldingen van plaatsen in het dorp. Ze moesten zo snel mogelijk een teamfoto maken van deze plaatsen en doorsturen naar de leiding. Opnieuw was team Oestro het andere team te snel af. Met een potje voetbal sloten we de dag af.

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.