Dagverslag 7

Vloeken zwierven rond op het kampterrein
Al het eten ging op in een rookgordijn
De lokale markt voorzag ons van de nodige spijs
We vereffende deze producten per eenheidsprijs
Het starten van een onderzoek bezorgde ons de beesten hun zwakke plek
Het produceren van hoge tonen en lawaai leidde tot hun vertrek
Een vloekbom zou de stand van zaken ontwarren
Door op pad te gaan stopte we informatie in onze trekkarren
De magiërs namen ons mee door het vernietigingsritueel
Kronos zijn uitdaging voor de drietand van Poseidon is nu het sequeel

Vandaag was het de grote dag, de Olympische Spelen stonden voor de boeg. Iedereen was goed uitgeslapen en we begonnen de dag met een stevig ontbijt. Kronos en Poseidon kwamen nog een keer langs om een begin uur af te spreken en ons bang te maken voor de Spelen. Onvoorbereid hieraan beginnen was geen goed plan, daarom hadden de stamhoofden Jaap en Joost voor ons meegenomen. Deze twee heren zorgden voor een fantastische ochtendgymnastiek op actieve muziek.

Om onze voorbereidingen compleet te maken, deden we een estafette tussen de stamhoofden. Na een snoep uit bloem te zoeken met ons hoofd, een appel te eten zonder handen, een fles te vullen met natte vodden, een ei op een lepel te balanceren en een ballon tussen twee van ons te duwen, kwamen we uit op een gelijkstand tussen Babylon en Sparta. De stamhoofden hebben in een vriendschappelijk gevecht tussen elkaar uitgemaakt wie hier de winnaar was. Babylon trok aan het langste eind. Ook voor plaats drie was er een gelijkstand. Deze twee groepen vochten het op dezelfde manier uit. Uiteindelijk mocht Troje zich nog mee op het podium zetten. We waren opgewarmd, hadden getraind en waren helemaal klaar voor de Olympische Spelen.

De Spelen kunnen niet beginnen zonder het Olympisch vuur. Dit werd aangestoken door de boodschapper van de goden, Hermes. Op het afgesproken uur kwam Kronos samen met Poseidon en zijn Aqua Team naar het vuur. De Spelen konden nu echt beginnen. Er stond natuurlijk veel op het spel, de drietand van Poseidon. Het was dus van groot belang dat we wonnen. Natuurlijk wist Kronos dit ook. Hij, samen met Poseidon en het Aqua Team, speelden voortdurend vals. Op die manier wonnen ze de meerderheid van hun wedstrijden. Gelukkig hadden we een jurylid die de enige juiste beslissing nam, hen diskwalificeren. Kronos liep kwaad weg en wou de drietand niet afgeven, Poseidon daarentegen kon de Griekse wetten niet negeren en gaf hem aan ons. De Spelen waren gewonnen en we konden vieren. Bij een feest hoort muziek en muziek is ideaal voor een leuke muziekquiz.

Na de quiz ging Achilles de drietand breken. Toen hij dit deed kwam Kronos opnieuw terug. Hij was woedend dat het derde artefact kapot was en hij wou er een eind aan maken. Kronos tegen Achilles, het ultiem gevecht. Die ene plaats, de enige zwakte van Achilles, zijn pees. De mythe deed zich voor. Hij werd door Kronos geraakt aan zijn pees, de Achillespees. Hij stierf, te snel, zonder afscheid te kunnen nemen.

De stamhoofden zorgden snel voor een prachtige begrafenis, bijgewoond door de vier stamhoofden, die er alles aan zullen doen wraak te nemen op Kronos, zijn vrouw, de leiding en alle leden. RIP.

Sporza was ook aanwezig op de Olympische Spelen. Lees hun verslag van de sportnamiddag hieronder. (Lees verder voor het verslag van de knapen onder de Sporza Timeline)

Knapen

Gepakt en gezakt konden de knapen aan de tweedaagse beginnen. Na een heerlijk ontbijt, waarbij het lunchpakket ook ineens werd gemaakt, konden we met de rugzakken op de rug vertrekken. Na een gezellige busrit kwam de bestemming in zicht, Genk. Na een korte pauze waar de knapen hun middagmaal nuttigde vertrokken we naar Kick City. Hier namen we deel aan het concept Gellyball. Dit is vergelijkbaar met paintball, maar de minder pijnlijke versie. Toen iedereen ongedeerd ontsnapte, konden we overschakelen naar Bubble foot. Hierbij speelden de knapen voetbal maar met een twist: ze zaten in grote plastieken ballen waarmee ze elkaar konden omver duwen. Hoewel vele knapen ontzettend goede voetballers zijn, konden ze niet op tegen het fantastische leidingsteam dat natuurlijk triomfeerde. Na een verfrissend drankje in de cafetaria trokken we verder naar het centrum van Genk. Hier gingen de jongens op zoek naar een slaapplaats om ’s avonds hun hoofden te rusten te leggen. Ons geluk kon niet op toen we stootten op Joris: een heel gastvrije man die zijn woning graag openstelde voor de knapen. Hij bood zijn zwembad ter ontspanning aan en na een actieve avond konden de knapen gaan slapen.

Na lang uitslapen en een voedzaam ontbijt vertrokken de jongens opnieuw naar Genk centrum. Hier mochten ze nog enkele uren profiteren van hun vrije momenten in de stad en konden ze tevreden huiswaarts keren. Hier gaven ze braaf alle GSM’s en snoepgoed af en rolden ze weer in het kampthema. Om de avond goed af te sluiten speelden we nog een extremere versie van verstoppertje. Na deze vermoeiende dag kropen de knaapjes voldaan in hun slaapzak.

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.