Dagverslag 8

De uitdaging van Kronos vergde veel preparatie
Een verlies van de sportdag kon lijden tot een verbanning uit de Griekse natie
Joost en Jaap konden ons voorzien van de juiste lichaam vermogen
Deze sportieve voorbereiding zorgde voor gespannen bogen
Jammer genoeg werden we van de winst onteerd
Team Aqua werd door valsspelen gediskwalificeerd
De drietand van Poseidon werd door Achilles gebroken
De onsterfelijke Achilles werd op zijn een zwakke plek gestoken
Een begrafenisceremonie moesten we snel organiseren
Samen met de stamhoofden zorgen we ervoor dat hij zich niet voor niets heeft moeten sacrifiëren

Vandaag konden we lekker lang uitslapen. De kookploeg verwende ons met een heerlijke en uitgebreide brunch. Ze serveerden ons in een traditionele Griekse outfit lekkere pannenkoeken, donuts, verse fruitsalade en broodjes. Door deze stevige maaltijd stonden we sterk in onze schoenen om aan de dag te beginnen. Ook al raakte het verlies van Achilles ons diep, moesten we zijn missie verderzetten. Echter waren niet alle stamhoofden al over Achilles’ verlies heen. Alleen Leonidas van Sparta was bekwaam genoeg om zijn emoties aan de kant te zetten en de draad weer op te pikken, althans dat is wat hij beweerde… 

We gingen verder met onze queeste en spoorden het volgende artefact op. Dit was het legendarische schild van de oorlogsgod Ares. Helaas wisten we niet waar te beginnen. Gelukkig wist Leonidas een connectie uit de Godenwereld te benaderen. Hij mobiliseerde Hermes, de boodschapper van de goden, in allerijl om informatie van hem te verkrijgen. Hij beweerde Ares zijn alledaagse routine van binnen en van buiten te kennen. Daartegenover verwachtte hij wel een compensatie, want hij is het niet gewoon om ordinaire stervelingen van dienst te zijn. We kwamen er achter dat hij de materiële zaken begeerde, dus gingen we op pad om Griekse drachmen te verwerven. We verdiepten ons in het construeren van aquaducten, hielpen de lokale mijnwerkers en brouwden heerlijke wijn. Zo wonnen we Hermes voor ons en bemachtigden we de coördinaten van Ares’ favoriete plek, een gigantisch bos. Hier liep hij dagelijks rond met zijn bondgenoten om op wild te jagen. Vandaag waren wij degenen die in zijn mikpunt vielen. Wij gaven ons niet zomaar gewonnen en met de hulp van de vier stamhoofden bouwden we vallen. Zo isoleerden we Ares van zijn bondgenoten, verdeel en heers. Hierna konden de stamhoofden afrekenen met Ares. Hierbij nam Leonidas het voortouw en hij maakte een einde aan de onsterfelijkheid van Ares in een opwelling van woede. 

We namen het schild mee naar onze thuisbasis en lieten het smelten met behulp van een magisch goedje. Dit bracht ons weer een stap dichter bij Achilles’ utopie. Kronos verloor weer een deel van zijn ziel en voelde dat de doodsteek nabij was. Hij kwam ons uitdagen met de angstaanjagende krijgers van koning Minos voor een ultiem eindgevecht. 

Knapen

Na een welverdiende nachtrust, gevolgd door een uitgebreide brunch, kon de dag goed beginnen. In de voormiddag werden de zintuigen van de teams uitgetest. Dit via allerlei proeven waarbij ze dingen moesten ruiken, proeven en voelen.  De zintuigen van team testo bleken het beste te zijn. Ze hadden er 4 van de 8 juist. Nadien werd het plaatselijk zwembad onveilig gemaakt. 19 knapen konden hun innerlijk kind weer los laten in de wildwaterbaan. Met een volle maag van de BBQ bleek een platte rust hoognodig te zijn. Na het avondlied mochten de knapen langer opblijven voor het avondspel.  Dit spel had maar 1 doel, een vuur laten branden en zorgen dat het niet meer uitgaat. Over het terrein lag materiaal verstopt, eens ze dit hadden gevonden konden ze in het bos op zoek naar hout. Verder konden ze waterballonen verdienen waarmee ze het andere vuur konden doven.

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.