Dagverslag knapen 01&02

Een paar dagen geleden kregen de knapen te horen dat hun training van de startdag in het begin van het jaar zou van start gaan. Doordat ze allemaal geslaagd zijn voor hun beginproef in september hebben de special forces ervoor gekozen om ze mee te nemen op een speciale missie genaamd Operatie Opoeteren. Dit kamp houdt in dat ze discipline krijgen, uithouding, respect en nog veel meer kwaliteiten.

Het begon allemaal op de ochtend van 1 juli. 20 woeste soldaten die strijdlustig wouden beginnen aan een niet zo ongevaarlijke fietstocht. 130 kilometer moesten we afleggen met als target de bivakplaats te bereiken waar we de komende 11 dagen zouden overnachten. We waren als kanonnen vertrokken aan een heel strak tempo met een gemiddelde van 25 km/u. We waren 1 groep, de oudere leden duwden de jongere leden waardoor we zeer snel vooruit gingen. Hierdoor hebben we kunnen eten om 12:15 op 80 km. Ongelofelijk, dit was nog nooit gebeurd. Als we dit tempo konden aanhouden waren we er heel snel. Maar te snel gejuicht we waren maar pas opnieuw vertrokken en we zaten al met fietsproblemen. Gelukkig hadden we als leiders nog contacten in het leger en konden we rekenen op een veteraan die heel veel verstand had met deze dingen. Hij had ons door de rit gesteund in alles, fietsen gemaakt, foto’s getrokken en zelfs ijsjes voor ons gekocht. Zonder hem waren we nooit zo ver geraakt. Na nog veel doortrappen kwamen we eindelijk aan en zelfs nog voor de jonghernieuwers.

Na wat krachtvoer hebben we het principe van heel het kamp uitgelegd waarbij er elke dag nieuwe mollen zullen zijn die doordacht te werk moeten gaan met sabotage. Er zullen eitjes worden rondgegeven met opdrachten in die je liever niet wil hebben en er zal gehamerd worden op discipline en respect. De leiding wordt momenteel enkel aangesproken met Sierra, Tango, Delta en Echo. Elke keer als iemand van hun fluit word iedereen strak en zo snel mogelijk op een lijn verwacht. Natuurlijk de eerste dagen zal dit nog stroef lopen maar we komen er wel. Hierna was iedereen gaan slapen want na de rit was iedereen heel moe.

2 juli, er werd gefloten en iedereen stond klaar in een lijn waarna we een briefing kregen over hoe we deze dag zouden aanpakken. De grote groep knapen werd opgedeeld in 2 groepen. Team The Elite Bombers en team Darkforce. Dit zouden de definitieve groepen zijn voor een heel kamp waarbij ze zouden strijden tegen elkaar voor punten om zoveel mogelijk insignes te krijgen. Als eerste opdracht moesten ze kampborden maken om hun naam vorm te geven. Tijdens deze opdracht werden ze 1 voor 1 naar een tent gebracht voor zware ondervragingen om zo een mol te kiezen en het ei te geven. Na het middageten hebben we uithoudingspelen gedaan, team tegen team. In deze spelen moesten ze touw trekken tegen elkaar, de bring sally up challenge en nog veel meer. Uiteindelijk kreeg Darkforce het eerste punt toegekend en werd zo de eerste insigne verdiend. In de avond hebben we eerst een stemmingronde gedaan voor wie de mol is en wei het ei heeft. Uiteindelijk was Matse diegene die het ei had en flor die de mol was. Flor had doorheen de dag veel gesaboteerd maar dat beste lezers is voor een ander verhaal. Dit was mijn verslag van deze dagen, mijn naam is Sierra en dit was mijn dayreport.

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.