Dag verslag knapen 03 & 04

Dag 03

Gegroet,

Onze special forces in opleiding werden na het ontbijt meteen getest op hun strategische skills. Beide teams stelden zich op in een veld waarbij ze van elkaar gescheiden werden door een muur. Er werd een soort zeeslag uitgevoerd. Hierbij mochten de teams om de beurt elkaar bestoken met waterballonnen. Wie werd geraakt, lag uit het spel. Team Darkforce wist beide rondes de meeste tegenstanders uit te schakelen met welgemikte ballonnen en kwam dus als winnaar uit de bus. Hierna werden beide teams naar het bos achter het kampterrein geleid. Hier stond de knapen een echte survival opdracht te wachten. Onze kadetten werden voor even loslopend wild. De special forces van team 141, elk met een geweer in de hand moesten de knapen die in het bos rondliepen uitschakelen met een welgemikt schot. De knapen konden dit kat en muis spel lang volhouden maar moesten aan het eind van elke ronde zich overgeven.

In de namiddag werd er verfrissing gezocht in een groot buitenzwembad bij een camping in de buurt. Het weer zat mee, en onze knapen konden genieten van een verfrissende duik of een dutje in het zand. Na een fietstocht konden onze studenten genieten van de heerlijke kip met curry. ‘s Avonds werd er nog een voetbalmatch gespeeld waarbij de knapen tegen de leiding speelden.

Dag 04

Aangezien een echte special forces-strijder een alleskunner moet zijn, werden de leden op de 4de dag getest op hun veelzijdigheid. De eerste opdracht steunde op hun engineering-skills. Ze kregen twee bouwmaterialen ter beschikking: marshmallows en spaghetti. Hieruit moeste beide teams een zo stevig mogelijke brug bouwen. Er werden verschillende structuren gebruikt, maar uiteindelijk slaagde geen enkel team erin een degelijke brug te bouwen. Sierra, Tango, Delta en Echo beslisten dan maar dat team “the elite bombers” dan als winnaar uit de bus kwam omdat zij het beste design hadden ontwikkeld. Verder keken we ook naar de vermommingskwaliteiten van beide teams. Elk team had zich om de beurt volledig uitgedost waarbij het andere team raadde wie welke persoon van het andere team was. Hierbij kon The Darkforce veel punten sprokkelen.

Na een lekkere portie macaroni met kaas konden maakten ze elke individueel hun eigen camouflage pak. Met behulp van verf, spuitbussen, en struikgewas creëerden ze een pak dat bijna onzichtbaar was in het bos. Dit pak gaan ze nog in een van de latere dagen bij een bosspel gebruiken. ‘

‘s Avonds stelden we ons op een cirkel voor een rondje ‘blackbox’. Hierbij werden er vragen gesteld zoals “Wie krijgt het eerst een liefje”, waarna er een anonieme stemronde met papiertjes plaatsvond. Er werd wat gelachen en na deze groepsactiviteit kroop iedereen in zijn bed. De dag erna beloofde immers nog een zware dag te worden.

Groetjes, Tango

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.