Dagverslag knapen 05&06

Dag 5

Om een echte special forces-strijder te worden moeten de leden natuurlijk ook hun mannetje kunnen staan in hand to hand combat. Dit hebben we hun geleerd door in de voormiddag konijnenjacht te spelen in het bos achter onze kampplek. Ze kregen eerst een affiche en een kwartier de tijd om een zo goed mogelijke knuppel of ander wapen te maken die ze mochten gebruiken om zichzelf te verdedigen. Tijdens het spel was het de bedoeling de vlag van het ene team te vinden en naar hun kamp te brengen zonder geraakt te worden. Er werd door ons vooral gelet op hun moed en doorzettingsvermogen die ze toonden want dit is uiterst noodzakelijk voor een echte militair. Zoals verwacht van onze leden zijn ze natuurlijk allemaal met vlag en wimpel geslaagd.

Dan hebben we onze magen goed gevuld met een stevig middagmaal trokken we naar het lokale dorpje waar de leden een aantal foto’s kregen van bepaalde plaatsen in de omgeving. Deze gebouwen of plaatsen moesten de leden proberen te vinden aan de hand van aanwijzingen of tips die ze kregen of door hulp te vragen aan de lokale bewoners. Hierbij was het doel om ze te testen op oriëntering- en navigatie vaardigheden, want op een echte missie kan het wel eens gebeuren dat ze zonder hulpmiddelen in een onbekend vijandig terrein de weg moeten vinden. De twee teams hebben de opdracht perfect volbracht want ze vonden beide alle locaties terug zonder enig probleem.

Dag 6

Onze dag begon vandaag vroeger dan de andere dagen, dit kwam omdat we verwacht werden in Maasmechelen om onze schietkunsten te optimaliseren. Hierdoor moesten we 3 kwartier vroeger opstaan zodat we genoeg tijd hadden om te ontbijten en een lunchpakket te maken. Na het ontbijt sprongen we op onze fiets richting ‘the bootcamp’ in Maasmechelen waar we gingen paintballen. Er waren verschillenden terreinen waar we ons op konden uitleven met onder andere loopgraven, houten hutjes en betonnen blokken om ons achter te verschuilen. Eerst speelden we enkele potjes deathmatch waarbij de teams elkaar konden afschieten en wanneer ze geraakt werden, moesten ze terugkeren naar hun startplek en dan konden ze gewoon weer meespelen. Daarna moesten de leden laten zien dat ze ook tactisch kunnen nadenken onder stress bij capture the flag. Om hierbij te winnen moesten ze een vlag die in het midden stond zo snel en zo stiekem mogelijk naar het kamp van het andere team te brengen. Als laatste spel hadden we 2 leden (Ruben en Jarne) die vrijwillig ongewapend over het terrein wilde lopen van de ene startplaats naar de andere.

Nadat we het schieten volledig onder de knie hadden zijn we naar het centrum gegaan om daar ons lunchpakket op te eten en daarna kregen de leden de tijd om een slaapplaats te zoeken waar we de nacht konden doorbrengen. Ook kregen ze de kans om de omgeving een beetje te verkennen en iets leuk te kopen indien ze dit wilden. Spijtig genoeg zijn we toch moeten terugkeren naar de kampplek om daar van een welverdiende nachtrust te genieten.

Write a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.